Siapa Itu Dhalang, Waranggana Dan Niyaga

Ayo podo sinau gamelan lan wayang.
Meski tak berkecimpung langsung, namun tiada salahnya mengetahui siapa saja nama orang-orang yang menjalankan wayang dan sebagainya.

Dhalang (DALANG).
Yoiku uwong sing tukang nglakokake lakon wayang.



Waranggana (WARANGGONO).
Yoiku pesinden.
Wong sing tukang nembang gendhing-gendhing ing pagelaran wayang utowo jawaban liyane.





Niyaga (NIYOGO).
Yoiku uwong sing tukang nabuh gamelan.

Related : Siapa Itu Dhalang, Waranggana Dan Niyaga

0 Komentar untuk "Siapa Itu Dhalang, Waranggana Dan Niyaga"