10 Jenenge Mongso Ing Jowo

Setidaknya ada 10 mongso atau animo di kawasan Jawa ini.

1. Bedhidhing.
Tengah-tengahing mongso ketigo. Yen wayah isuk adhem banget.
2. Ketigo.
Mongso terang, ora ono udan.
3. Labuh.
Mongso ngarepake rendheng.
4. Mareng.
Mongso ngarepake ketigo.
5. Paceklik.
Mongso larang pangan.






6. Pailan.
Mongso larang pangan.
7. Panen.
Mongso ngundhuh pari.
8. Pagebluk.
Mongso akeh wong podho mati mergo loro sing nular.
9. Pagering.
Mongso akeh wong podho nandhang gering.
10. Rendheng.
Mongso udan.



Kamusnya:
Mongso ketigo = animo panas.
Gering = loro = sakit.
Adhem = dingin.

Related : 10 Jenenge Mongso Ing Jowo

0 Komentar untuk "10 Jenenge Mongso Ing Jowo"